Story

RAM vs. Procesor – care este cea mai importanta componenta pentru afacerea ta?

Atunci cand alegeti cele mai bune PC-uri pentru afaceri mici, cautati un echilibru bun intre viteza procesorului si cantitatea de RAM. Dispozitivele de clasa business de pe platforma Dab-It pot oferi mai multa incredere fata de dispozitivele de consum, deoarece au securitate hardware incorporata care va va proteja datele si ideile mai mult decat software-ul. Aceste alegeri, combinate cu cantitatea de memorie RAM, va pot ajuta sa faceti fata provocarilor de astazi si sa capturati oportunitatile de maine.

Specificatiile in continua schimbare din anii anterior i-au facut pe multi oameni sa creada ca mai multa memorie RAM este solutia finala pentru imbunatatirea performantei computerului. Desi este, fara indoiala, importanta, nu este singura solutie pentru o performanta mai buna, sau chiar neaparat cea potrivita.

Un computer mai vechi (unul care are mai mult de cinci ani) necesita timp suplimentar pentru a porni, a incarca pagini web si a rula programe, ceea ce poate avea un impact surprinzator asupra profitului tau care depinde de productivitatea angajatilor. Intr-un studiu Intel, cercetatorii au descoperit ca computerele mai lente scad productivitatea angajatilor cu pana la 29%, costand un angajator pana la 17.000 USD in productivitate pierduta pentru fiecare computer mai vechi de la locul de munca. Acelasi studiu a estimat, de asemenea, ca asteptarea pornirii unui computer mai vechi in fiecare dimineata poate pierde pana la 11 ore pe an.

Dincolo de pierderea productivitatii, un computer mai lent duce la angajati frustrati, facand investitia din hardware  o chestiune si mai importanta. Prin urmare, este adesea o investitie inteligenta aceea de a asigura componente puternice, astfel incat computerele  sa poata procesa mai multe date, sa ruleze programe care consuma mai mult si sa pastreze mai multe file deschise in browser.

Ce face RAM… si ce nu face

RAM, inseamna Random Access Memory si este folosita ca memorie pe termen scurt pentru ca computerele sa isi plaseze datele pentru un acces usor. Cu cat un computer are mai multa memorie RAM, cu atat poate gestiona mai multe date simultan. Ganditi-va la RAM ca la un spatiu de lucru: pe un banc de lucru urias este, evident, mai usor de lucrat decat ar fi o tava mica de ceai.

In timp ce mai multa RAM poate fi buna, exista limite pentru beneficiul de a adauga mai multa RAM. O astfel de limita este un aspect fizic: placa de baza poate stoca doar o anumita cantitate de RAM, asa ca, daca actualizati o masina mai veche care se apropie deja de capacitatea maxima a RAM, este posibil sa nu aveti mult spatiu pentru a creste. O alta astfel de limita este puterea de procesare. Toata memoria pe termen scurt din lume nu va usura viata de munca a angajatilor  daca nu aveti puterea de procesare pentru a profita de ea.

Procesorul, cunoscut si sub numele de CPU, ofera instructiunile si puterea de procesare de care computerul are nevoie pentru a-si face treaba. Cu cat procesorul  este mai puternic si mai actualizat, cu atat mai repede computerul isi poate indeplini sarcinile.

Obtinand un procesor mai puternic, va puteti ajuta computerul sa gandeasca si sa lucreze mai repede. Numai acest lucru poate fi suficient pentru a optimiza puterea memoriei RAM pe care o aveti deja si pentru a va ajuta sa va maximizati investitia in orice memorie RAM noua pe care o adaugati. Daca mai multa memorie RAM este ca un banc de lucru mai mare, atunci un procesor mai rapid este similar cu a invita un prieten sa va ajute.

Related Articles

Back to top button