ImbracaminteInfoLifestyleParSkinStory

5 mituri FALSE despre frumusete!

Iata 5 mituri despre frumusete pe care e cazul sa le dati uitarii.

Rasul pe cap pentru par mai des si mai inchis la culoare

A folosi briciul pentru a va rade pe cap crezand ca firele de par vor creste mai groase si mai inchise decat culoarea lor naturala poate sa va surprinda, dar este complet neadevarat.

Daca perii cresc mai repede dupa ce au fost rasi decat dupa epilarea cu ceara sau un aparat special, in schimb nu vor fi nici mai grosi nici mai negri la culoare.

Cand perii incep sa creasca de la radacina lor par mai desi, insa desimea si culoarea originala nu au fost nicidecum transformate, pentru ca, din nefericire, metoda nu este deocamdata suficienta pentru modificarea ADN-ului.

Smulgerea firelor albe de par

Puteti smulge cate fire albe de par doriti, deoarece nu veti rezolva nimic. Smulgeti unul, apar alte doua. E vorba de genetica. Niciodata nu vor fi doua fire in acelasi loc, pur si simplu pentru ca o radacina nu poate avea decat un singur fir de par.

Porii pielii pot fi “deschisi” sau “inchisi”

In ciuda a ceea ce cititi sau auziti, porii nu se deschid nici nu se inchid, pentru ca ei nu au muschi proprii. Sunt orificii mici ale pielii prin care se elimina transpiratia si se secreta sebumul.Puteti face oricate bai de aburi vreti si sa plimbati cuburi de gheata pe fata, nimic nu va reduce din dimensiunea porilor.

In schimb, fata devine mai neteda folosind un produs cosmetic ca baza mata de machiaj, adesea pe baza de silicon, care va ascunde micile orificii ale pielii si ii va da un aspect mai regulat.

Asezati-va fata deasupra unui vas cu apa calda, lasand vaporii sa lichefieze dopurile de sebum si alte puncte negre, apoi indepartati-le cu ajutorul unei ustensile de extras comedoanele. Porii curatati vor avea un aspect mai putin gros decat porii infundati.

Varfurile despicate ale parului se pot repara

Nu putem repara un par despicat la varfuri, deoarece, ca si unghiile, el contine keratina moarta. Doar radacina lui este vie.

E ca si cum ai vrea sa indepartezi ridurile adanci ale unei batrane. Singura metoda de a reda vigoare parului este de a-i taia varfurile de mai multe ori pe an.

Pielea se adapteaza produselor cosmetice si cu timpul devin ineficace

Ati descoperit o crema de zi potrivita tenului, dar va este teama ca, in timp, isi va pierde eficienta. Nu trebuie sa va faceti griji, fiidca sansele ca produsul de ingrijire sa functioneze mult timp sunt mari.

Ce-ar insemna sa nu mai consumam mere, pentru ca organismul s-a obisnuit cu ele si atunci nu mai sunt utile? Acelasi lucru se intampla in cazul produselor cosmetice.

In schimb, daca aveti de-a face cu produse antiacneice, contra petelor sau pentru a conferi luminozitate tenului, intr-o zi ati putea crede ca nu mai sunt la fel de bune ca inainte. Trebuie sa stiti insa ca tenul si-a gasit echilibru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button