Story

Unghii cu gel – Sfaturi simple pentru îngrijirea naturală a unghiilor

Unghiile care sunt bine îngrijite fac o impresie pozitivă asupra personalității tale. Una dintre cele mai delicate părți ale corpului nostru, unghiile sunt expuse constant la substanțe chimice, apă, căldură, frig și alte elemente ale naturii. Acest lucru tinde să le facă fragile, aspre și chiar predispuse la rupere uneori. Cu toate acestea, toată lumea nu are timp sau înclinație să viziteze de fiecare dată un spa de unghii pentru a obține unghii superbe. Îngrijirea unghiilor se poate face chiar și acasă, cu câteva sfaturi și tehnici simple enumerate mai jos:

Păstrați-vă întotdeauna unghiile curate și bine îngrijite. Ține o periuță de dinți la duș și folosește-o pe unghii de fiecare dată pentru a peria ușor peste și sub unghii. Aplicați un ulei/cremă pentru cuticule în timpul nopții pentru a vă hidrata unghiile.

Fii amabil cu mâinile și unghiile tale. Folosiți mănuși în timp ce efectuați sarcini precum vasele, grădinăritul sau alte treburi de curățare în jurul casei. Acest lucru va ține murdăria de pe unghii și le va preveni ruperea și decolorarea din cauza expunerii chimice sau în timpul îndeplinirii sarcinilor precum tăierea fructelor și legumelor colorate.

Păstrează-ți unghiile la o lungime rezonabilă, în funcție de programul și sarcinile tale zilnice. Prea lungă va cauza spargeri frecvente și prea scurtă te poate face să arăți neîngrijită.

Tine-ti unghiile vopsite fie cu vopsea transparenta pentru un aspect stralucitor si sanatos, fie cu cateva nuante pastelate care se potrivesc cu majoritatea tinutelor. Astfel vei fi scutit de vopsirea unghiilor daca trebuie sa iesi urgent. De asemenea, aplicați întotdeauna un al doilea strat de vopsea după ce primul s-a uscat complet.

Utilizați un agent de îndepărtare fără acetonă pentru a îndepărta oja. Acetona tinde să usuce cuticulele și afectează negativ sănătatea unghiilor.

Păstrați la îndemână acasă un kit de unghii  și pedichiură. Bețe de portocal, mașini de tăiat unghii, pila cu granulație de minim 240, perie pentru unghii, bol pentru manichiură și pedichiură. Acestea te vor ajuta să obții o întreținere decentă a unghiilor acasă și să-ți păstrezi unghiile sănătoase. Nu uitați să înlocuiți în mod regulat aceste instrumente și să le sterilizați pe cele care au nevoie pentru a preveni infecția bacteriană.

Nu vă folosiți unghiile ca instrumente pentru a deschide sticle, litere doar pentru că vă grăbiți. Acest lucru va cauza daune pe termen lung. Utilizați în schimb deschizători de sticle, deschizători de scrisori la îndemână

Purtați o cremă pentru mâini și unghii îmbogățită cu vitamina E și utilizați după o spălare a mâinilor sau când mâinile vă simțiți uscate. Acest lucru va ajuta la menținerea unghiilor și a mâinilor frumoase.

Dacă observați infecții sau anomalii ale unghiilor, vizitați un tehnician de unghii pentru a obține sfatul corect și reparația. Nu încercați trucuri „fă-o singur” pentru controlul daunelor.

Încercați să vizitați un spa de unghii cel puțin o dată pe lună pentru a vă ține la curent cu cele mai recente sfaturi de îngrijire a unghiilor.

Nu în ultimul rând, urmați o dietă sănătoasă. Evitați prajile, uleiurile, consumați mai multe fructe și verdeață și veți fi sănătoși. Și așa vor fi unghiile tale.

Related Articles

Back to top button