Info

Servicii SEO – ce poate face o agentie profesionista si nu poti face personal?

Daca ai putea face SEO complet singur, atunci marea majoritate a agentiilor care ofera servicii SEO ar da faliment. Aceasta este afirmatia de care trebuie sa-ti aduci aminte dupa ce ai terminat de introdus cuvinte cheie in continutul tau si te intrebi daca chiar mai ai nevoie si de serviciile unei agentii.

Este de la sine inteles faptul ca da, vei avea nevoie in continuare de serviciile unei agentii daca doresti sa-ti dezvolti afacerea – chiar daca acestea iti poate oferi doar servicii de optimizare SEO. Exista foarte multe lucruri pe care nu le poti face de unul singur, indiferent de cat timp ai la dispozitie.

Care sunt elementele principale ale unei suite de servicii SEO?

SEO este compus din trei elemente mari si late, dupa cum se spune in Romania – on page, off page si tehnic. De anumite aspecte on page si tehnice te poti ocupa personal. Cand vine vorba de off page, multi nu exploreaza indeajuns de mult domeniul SEO pentru a afla de acest aspect. Partea mai putin placuta este faptul ca o strategie corespunzatoare off page este cel putin la fel de importanta si eficienta ca si introducerea de cuvinte cheie si optimizarea vitezei website-ului tau.

Mediul motorului de cautare Google se bazeaza pe autoritate, iar aceasta poate fi castigata doar daca exista destule alte pagini (cu nivel de autoritate mediu spre ridicat) care trimit catre paginile website-ului tau.

Off page este unul dintre principalele motive pentru care trebuie sa apelezi la o agentie profesionista pentru servicii SEO.

Off page si link building – aspecte esentiale in peisajul SEO actual

Cu ceva timp si destula rabdare, poti pune la punct o strategie off page si de link building chiar si personal. Trebuie doar sa aduni intr-o lista toate publicatiile online care accepta articole externe, apoi sa le filtrezi dupa metricii importanti si apoi, desigur, dupa pret. Unele publica articole in care poti introduce linkuri catre website-ul tau gratis – de regula, acestea sunt publicatii de slaba calitate si cu un impact minim sau chiar negativ asupra website-ului tau.

In schimb, o agentie care poate oferii servicii SEO dispune de lista perfecta pentru publicarea articolelor menite sa imbunatateasca prezenta online, vizibilitatea si autoritatea website-ului si, implicit, afacerii tale. Preturile (daca se aplica) sunt deja negociate. Cel mai important aspect, totusi, consta in faptul ca o agentie profesionista va dispune si de o lista de publicatii aferente nisei tale – astfel, nu va trebui sa publici articole despre creme de fata pe bloguri care discuta cele mai noi echipamente de constructii.

Nu te poti ocupa de SEO tehnic fara un programator

Viteza website-ului tau este doar un aspect atunci cand vine vorba de SEO tehnic. Exista o multime de erori de care te poti lovi atunci cand lucrezi la paginile site-ului tau. Ba chiar mai mult, te poti confrunta cu zeci (uneori chiar sute) de erori chiar inainte de a-ti lansa website-ul.

Acesta este al doilea motiv pentru care ai nevoie de servicii SEO de calitate superioara. Un singur mesaj catre programatorul echipei si acea eroare enervanta sau redirect caruia efectiv nu ii poti da de cap este ca si rezolvat.

Chiar daca ti-ar placea sa fie asa, SEO nu inseamna doar cuvinte cheie si exploatarea acestora. Daca vrei sa afli concret de ce aceasta afirmatie nu se aplica, programeaza o intalnire cu expertii SEO ai agentiei de marketing digital The Markers – acestia iti pot explica pe indelete cum functioneaza SEO, dar mai ales cum iti pot ajuta afacerea sa creasca in mediul online!

Related Articles

Back to top button