Hidrofor mare adancime, de suprafata sau cu ejector – de care ai nevoie?
Hidrofoarele sunt de doua tipuri – de mica si de mare adancime, in functie de cat de eficiente sunt acestea la anumite adancimi. Astfel, poti achizitiona un hidrofor mare adancime, unul de suprafata sau un utilaj cu ejector.
Daca esti nou in lumea hidrofoarelor (sau vrei sa faci trecerea de la o pompa submersibila la o unealta mai potrivita), acest articol este pentru tine. Iata care sunt principalele diferente dintre cele trei tipuri de hidrofoare – afla acum de care ai nevoie!
Hidrofoare de mare adancime – caracteristici principale
Aceste hidrofoare mai sunt numite si hidrofoare submersibile sau hidrofoare cu pompa submersibila – practic, sunt o pompa submersibila imbunatatita, care are posibilitatea de a fi introdusa la adancimi destul de mari, pentru diverse utilizari.
Un hidrofor mare adancime este conceput special pentru a fi utilizat la adancimi de peste 30 de metri. Principala caracteristica a acestui tip de produse este faptul ca pompa de aspirare nu mai este situata in interiorul blocului principal al hidroforului. In schimb, aceasta se afla in intregime sub apa – oferind astfel utilajului posibilitatea de a aspira apa de la adancimi foarte mari.
Hidrofoare de suprafata – caracteristici principale
Aceste hidrofoare sunt concepute pentru a aspira apa de la o adancime de maximum 8 metri. Sunt echipate cu o conducta de aspiratie (spre deosebire de un hidrofor mare adancime care prezinta o pompa de aspirare) care traga apa si o transporta catre vasul de expansiune al hidroforului.
Vasul de expansiune este responsabil pentru furnizarea cu apa acolo unde este necesar – in casa sau chiar la nivelul intregii gospodarii. Presiunea vasului poate fi modificata in functie de adancimea de aspirare.
Hidrofoare cu ejector – caracteristici principale
Aceste hidrofoare sunt ideale pentru aspirarea lichidelor aflate la adancimi de 8-25m. Spre deosebire de un hidrofor mare adancime, acest tip prezinta o pompa cu ejector. Aceasta din urma este atasata la hidrofor prin intermediul a doua tevi – una dintre ele are sarcina de a trage apa, iar cealalta are rolul de a transfera o parte din apa aspirata inapoi la origine, dupa cum s-ar spune.
Pentru a putea aspira de la adancimi mai mari decat un hidrofor de suprafata, unealta cu ejector prezinta anumite piese aditionale – precum o piesa in forma literei U la capatul fiecarei tevi aferente pompei cu ejector.
Evident, apa este livrata tot intr-un vas de expansiune de unde poate fi mai apoi furnizata acolo unde este necesara. Hidrofoarele cu ejector sunt capabile de presiuni de pana la 3-4 bari, cu 0.5-1.5 bari mai mult decat hidrofoarele de suprafata.
Nu uita de tipul pompei prezente in hidrofor!
Exista doua tipuri de pompe care pot fi prezente intr-un hidrofor (mare adancime sau cu ejector) – multietajate si monoetajate. Primul tip este conceput special pentru apele curate, implicit pentru furnizarea cu apa potabila gospodariilor. Al doilea tip de pompe este conceput pentru apele murdare.
Trebuie sa iei in calcul si acest lucru atunci cand achizitionezi un hidrofor!
Daca ai decis ca ai nevoie de un hidrofor de mare adancime, atunci poti economisi ceva timp daca apelezi din start la magazinul online TopStrong.ro – scule, unelte si echipamente pentru fiecare coltisor al gospodariei tale!