Info

Tu Știi Cum să Porţi un Trening de Damă la Diverse Ocazii?

Treningul de damă este o piesă vestimentară uşor de purtat, incredibil de confortabilă şi suficient de versatilă pentru a putea fi purtat în numeroase ocazii. Există de multă vreme şi au o istorie interesantă care explică motivele pentru care sunt atât de grozave şi de practice. 

Indiferent dacă sunt purtate ca piese statement, la sală sau într-o ţinută lejeră de stradă sau de călătorie, treningurile de damă sunt piese de bază în garderoba oricărei femei. Dacă ştii cum să le accesorizezi, le poţi purta în ocazii variate, fără a renunţa la stil şi bucurându-te de confort sporit. 

Treningurile sunt peste tot şi nu vor dispărea prea curând. Sunt perfecte pentru ţinute confortabile de casă, pentru antrenamente şi şi-au găsit calea către majoritatea ocaziilor din viaţa noastră. 

 

Scurtă istorie a treningurilor

Dacă în prezent toată lumea are un trening, lucrurile nu au stat întotdeauna aşa. Ceea ce numim azi trening a apărut în 1967 când Adidas a colaborat cu fotbalistul Franz Beckenbauer. Până atunci, treningurile erau purtate doar de sportivi ca îmbrăcăminte adecvată pentru antrenamente. Nu arătau foarte frumos şi, chiar şi în anii ‘70, erau purtate în mare parte doar de sportivi, antrenori sau profesorii de educaţie fizică.

Însă, odată cu anii ‘80 au apărut modelele hip-hop şi break-dance care erau purtate de vedetele muzicale. Acest lucru a încurajat tot mai mulţi oameni să le îmbrace şi să le poarte la jogging sau la aerobic. Dacă la început nu erau de calitate, fiind realizate din nailon subţire în culori strălucitoare, odată cu trecerea timpului, s-au îmbunătăţit considerabil. 

 

Treningul astăzi – cum se poartă?

În zilele noastre nu trebuie să fii sportiv pentru a îmbrăca un trening. Chiar dacă sunt mai des folosite la sală şi la antrenamente, datorită Instagramului şi a altor medii de socializare, au devenit populare şi folosite în multe alte ocazii. 

Totodată, se poate vorbi despre o linie de lux a treningurilor de damă, extrem de atrăgătoare, tendinţa fiind ceva nou şi de amploare. Nu ne miră faptul că un trening Gucci apare pe coperta GQ sau că a fost purtat chiar şi la o ţinută de seară sau ca ţinută de nuntă. 

 

Ce ar trebui să ştii despre purtarea unui trening de damă în acest an?

Când vine vorba despre purtarea unui trening de damă, sunt câteva lucruri de care ar trebui ţinut cont. Un prim lucru este faptul că revin la modă treningurile din velur. Dacă nu lucrezi în industria sportului sau a agrementului, treningul de damă nu se poate purta la birou, dar nici la un interviu pentru slujbă. Nu este potrivit pentru anumite ocazii formale şi nici pentru anumite cluburi şi restaurante.

 

Cum se poartă un trening de damă la sala de sport sau într-o ţinută lejeră

Treningul este ideal pentru a-ţi păstra confortul termic când faci mişcare în aer liber şi pentru orice activitate sau sport. Când te încălzeşti, este uşor să scoţi bluza de trening pentru a putea continua activitatea. Pentru aceste ocazii este recomandat un trening de damă care are bluză cu fermoar care este mai uşor de dezbrăcat. 

De asemenea, dacă vrei să poţi da şi pantalonii de trening mai uşor jos şi să rămâi în pantaloni scurţi, poţi opta pentru un trening cu pantaloni cu fermoare pe gleznă. Acestea funcţionează de minune cu pantofii sport. 

Dacă practici jogging sau ciclism, treningurile cu benzi reflectorizante sunt o alegere inspirată pentru că te fac mai vizibil în trafic. Cele mai potrivite treninguri pentru sport sau sală sunt cele skinny fit, cu fermoare şi cu glugă.

 

Cum să porţi un trening de damă la şcoală sau la facultate

Treningul se poate purta cu pulovere, tricouri imprimate şi pantofi sport şi îţi pot asigura ţinuta ideală pentru o zi încărcată de şcoală sau de facultate. Mai adaugă o şapcă şi eşti gata să te concentrezi pe studiu. Cele mai bune treninguri de damă pentru şcoală sau facultate sunt cele cu bluză de tip pulover care se trag pe deasupra capului. 

 

Cum să porţi un trening de damă la o ieşire cu prietenii

Dacă vrei să te simţi bine şi, totodată, să impresionezi cu o ţinută atractivă, la ieşirile cu prietenii poţi alege să porţi un trening care îţi pune în valoarea formele şi feminitatea. De asemenea, pentru un plus de confort, poţi opta pentru cele cu hanorace supradimensionate care se potrivesc de minune cu tricourile imprimate şi pantofii sport. Nu uita să porţi şi o pălărie sau o şapcă drăguţă!

 

Cum să porţi un trening de damă în călătorii

Întrucât au buzunare practice şi sunt şi foarte confortabile, treningurile de damă sunt piese vestimentare ideale pentru călătorii. În plus, sunt uşor de spălat şi de împachetat şi nu va fi nevoie să le calci înainte de a le îmbrăca. Treningurile de damă supradimensionate îţi facilitează mişcarea, indiferent dacă eşti în aeroport şi tragi un troler după tine, sau vizitezi o metropolă aglomerată. Te vor ajuta să îţi păstrezi confortul termic şi merg de minune cu încălţămintea sport lejeră. 

 

Related Articles

Back to top button