Story

Aparate dentare si igiena orala: Cum sa iti ingrijesti dintii in timpul tratamentului ortodontic?

Purtarea unui aparat dentar Spark este o etapa importanta in obtinerea unui zambet frumos. Pe parcursul tratamentului ortodontic, este esential sa acorzi o atentie deosebita igienei orale pentru a mentine sanatatea dintilor si gingiilor.

Iata cateva sfaturi si recomandari pentru o igiena orala corespunzatoare in timpul purtarii aparatului dentar

Periajul corect al dintilor

Periajul regulat si corect al dintilor este crucial in timpul purtarii aparatului dentar. Este recomandat sa perii dintii de cel putin doua ori pe zi, timp de aproximativ doi minute in fiecare periaj. Foloseste o periuta de dinti cu peri moi si unghiulara pentru a ajunge in toate zonele din gura. Asigura-te ca perii atat suprafetele externe, cat si cele interioare ale dintilor. De asemenea, nu uita sa perii bratele si sarmele aparatului dentar cu atentie.

Utilizarea corecta a atei dentare

Ata dentara este esentiala pentru curatarea eficienta a spatiilor interdentare si a suprafetelor in contact cu gingiile. In timpul purtarii aparatului dentar, poate fi necesara utilizarea unui tip special de ata dentara, cum ar fi ata dentara cu fir sau ata dentara pentru aparate ortodontice. Utilizeaza ata dentara zilnic, inainte sau dupa periajul dintilor, si curata cu atentie in jurul bratelor si sarmelor aparatului. Asigura-te ca ata este introdusa cu grija intre dinti, intr-un miscare de miscare in sus si in jos, pentru a elimina placa bacteriana si resturile alimentare.

Curatarea aparatului dentar

Curatarea regulata a aparatului dentar este la fel de importanta ca si igiena orala a dintilor. Bratele si sarmele aparatului pot aduna placa bacteriana si resturile alimentare, crescand riscul de carii dentare si probleme gingivale. Pentru curatarea aparatului dentar, utilizeaza o periuta de dinti moale si pasta de dinti sau o solutie de curatare recomandata de medicul ortodont. Curata atent toate partile aparatului, inclusiv bratele, sarmele si orice alte componente. Evita utilizarea apei fierbinti sau a solutiilor cu alcool, deoarece acestea pot deteriora aparatul.

Vizitele regulate la medicul dentist

Pe parcursul tratamentului ortodontic, vizitele regulate la medicul dentist sunt esentiale pentru evaluarea progresului si mentinerea sanatatii generale a dintilor si gingiilor. Programul de vizite va fi stabilit de medicul ortodont si este important sa respecti aceste programari. Medicul dentist poate verifica igiena orala, efectua curatarea profesionala si ajusta aparatul dentar daca este necesar. Daca vrei un medic dentist bun in Bucuresti, poti merge la acest cabinet stomatologic sector 5.

Alimentatia sanatoasa si evitarea alimentelor daunatoare

O alimentatie sanatoasa joaca un rol important in mentinerea sanatatii dentare in timpul purtarii aparatului dentar. Evita alimentele dure, crocante sau lipicioase care pot cauza dislocarea sau ruperea bratelor si sarmele aparatului. Opteaza pentru alimente mai moi, cum ar fi legumele fierte, fructele taiate in bucati mici, carnea tocata si lactatele moi. In plus, limiteaza consumul de alimente si bauturi bogate in zahar, deoarece acestea pot creste riscul de aparitie a cariilor.

Aceste masuri simple si eficiente te vor ajuta sa pastrezi sanatatea dintilor si gingiilor in timpul tratamentului ortodontic si sa obtii rezultatele dorite pentru un zambet sanatos si frumos.

Related Articles

Back to top button