InfoStory

Tot ce ar Trebui să Știi Despre Ochelarii de Soare cu Lentile Polarizate

Ochelarii de soare polarizaţi sunt special proiectaţi pentru a reduce strălucirea şi reflexiile luminii pe apă, zăpadă sau sticlă care distorsionează culoarea reală a obiectelor şi le fac dificil de văzut. De asemenea, reduc considerabil riscurile accidentelor cauzate de reflexii care pot fi periculoase pentru cei care conduc sau pentru sportivi.

 

Cum funcţionează lentilele polarizate

Înainte de a cumpăra o pereche de ochelarii de soare de la Polaroid, este bine să ştii cum funcţionează lentilele polarizate. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de culori, iar nuanţa lor este condiţionată de materialul folosit. Cele mai obişnuite culori sunt maro şi gri, dar le poţi găsi în în varianta verde sau galben. Culorile mai închise tind să aibă un efect mai intens.

Lentilele polarizate blochează undele luminoase orizontale şi permit trecerea doar a undelor verticale, reducând strălucirea. Atunci când lumina soarelui atinge o suprafaţă într-un anumit unghi, este reflectată în acelaşi unghi. Majoritatea suprafeţelor care provoacă strălucire, reflectă undele de lumină pe orizontală.

 

Avantajele unei perechi de ochelari cu lentile polarizate

Dacă vrei o pereche de ochelari de calitate, alege lentilele polarizate care vin cu câteva beneficii considerabile. În primul rând, sporesc confortul vizual şi reduc oboseala ochilor.

Pentru că accentuează contrastul dintre întuneric şi lumină vei vedea obiectele mai clar, chiar şi în zonele umbrite. Reduc reflexiile şi strălucirea şi te ajută să vezi culorile reale în condiţii de soare intens.

 

Cum recunoşti lentilele polarizate

Dacă nu eşti sigur că lentilele ochelarilor tăi sunt polarizate, poţi face un test. Alege o pereche de ochelari cu lentile polarizate şi aşează lentila ochelarilor tăi la un unghi de 90 de grade faţă de cea despre care ştii sigur că este polarizată.

Dacă lentilele astfel combinate se întunecă, devenind aproape negre, atunci poţi să fii sigur că ochelarii tăi sunt polarizaţi.

 

Ochelarii de soare polarizaţi sunt potriviţi pentru sportivi

Lentilele polarizate sunt extrem de utile în zilele cu soare intens pentru activităţile desfăşurate în apropierea apei sau pe zăpadă.

Prin urmare, dacă îţi plac sporturile nautice sau cele de iarnă, alege o pereche de ochelari de soare polarizaţi care reduc strălucirile şi reflexiile razelor şi îţi vor asigura confortul ochilor, dar şi o vizibilitate crescută. Atenţie, însă, cu o pereche de ochelari cu lentile polarizare este mai dificil să observi zonele cu gheaţă.

 

Ochelarii de soare polarizaţi fac şofatul mai sigur

Pe timp de zi, ochelarii de soare cu lentile polarizate sunt o alegere excelentă pentru şoferi. Totuşi, pot face dificilă citirea afişajelor de pe bord sau ale telefoanelor cu ecran LCD. De asemenea, nu se recomandă să fie purtaţi noaptea pentru că reduc lumina şi scad vizibilitatea.

Ochelarii de soare cu lentile polarizate îţi pot salva viața în timpul şofatului pe drumuri însorite în timpul zilei, mai ales când lumina soarelui atinge exact unghiul potrivit pentru a vă interfera cu vederea.

Lentilele polarizate filtrează lumina soarelui care se reflectă pe drumuri, pe zăpadă și pe parbriz, neutralizând cea mai mare parte din aceasta. Rezultatul este o experiență de condus mai sigură, fără distragerea atenției și disconfort vizual.

 

Diferenţa dintre ochelarii de soare polarizaţi şi cei nepolarizaţi

Ambele tipuri de ochelari reduc lumina şi asigură confort vizual, dar sunt multe diferenţe vizibile în special când eşti în natură. Învelişul special al lentilelor polarizate este antireflex şi reduce reflexiile, ceaţa şi strălucirea.

Astfel, este mai uşor să observi detaliile chiar dacă priveşti suprafaţa unei ape sau a zăpezi care sunt reflectorizante. De aceea, lentilele polarizate sunt alegerea ideală pentru cei pasionaţi de pescuit sau navigaţie, dar şi pentru cei pasionaţi de sporturile de iarnă.

Proprietăţile lor protejează ochiul şi cresc vizibilitatea, permiţându-ţi să te bucuri de peisaje. Stratul de acoperire creşte contrastul în timpul zilei, face cerul să pară mai albastru şi mai profund. De aceea, sunt perfecţi pentru cei care adora drumeţiile prin natură sau suferă de sensibilitate la lumină.

 

Cum să alegi ochelarii de soare

Dacă nu eşti sigur de ce tip de ochelari ar trebui să porţi, te poţi consulta cu un medic oftalmolog. Atât ochelarii de soare polarizați, cât și cei nepolarizați sunt disponibili cu lentile prescrise, dar şi fără prescripție medicală. Lentilele polarizate cu prescripție implică de obicei un cost suplimentar, dar unii producători includ polarizarea ca pe o caracteristică standard sau o oferă gratuit.

Dacă nu ai nevoie de lentile prescrise, ochelarii de soare polarizați pot costa la fel sau puţin mai mult decât omologii lor nepolarizați.

 

Sunt ochelarii de soare polarizați mai buni decât cei nepolarizaţi?

Majoritatea oamenilor aleg să beneficieze de avantajele ochelarilor de soare polarizați, în timp ce alții preferă lentilele nepolarizate pentru o imagine mai apropiată de cea reală. Desigur, nu este nimic rău în a avea câte unul din fiecare model de ochelari de soare. Astfel, vei putea alege pe care să îi porţi, în funcţie de condiţiile de vreme, luminozitate şi ocazie.

Related Articles

Back to top button