Story

Top beneficii ale vinului rosu pentru sanatate

Vinul rosu este bautura preferata a multora, iar daca este consumata in cantitati moderate poate fi chiar benefic pentru sanatate. De-a lungul anilor au fost realizate mai multe studii care au demonstrat faptul ca un pahar de vin rosu consumat in fiecare zi a adus mai multe beneficii pentru sanatate decat in cazul persoanelor care nu au consumat.

Protejeaza inima

De exemplu, vinul rosu poate avea efecte benefice la nivel cardiac, astfel ca un simplu pahar de vin pe zi duce la scaderea riscului de dezvoltare a unor afectiuni la nivelul inimiii. In plus, unele studii arata ca vinul rosu poate fi benefic inclusiv pentru diabetici.

Combaterea inflamatiilor

Vinul rosu este bogat in polifenoli precum resveratrol, iar compusii fenolici sunt ca un antioxidant natural si au rol antiinflamator.  Asadar, consumul unui pahar de vin rosu este indicat pentru cei care vor sa reduca dependenta de insulina.

O minte ascutita

Mai mult, flavonoidele, un alt antioxidant prezent in vinul rosu protejeaza celulele corpului si favorizeaza circulatia sangelui si cursul fluent catre creier, prevenind dezvoltarea unor placi periculoase pentru sanatate. Studiile realizate pe animale au concluzionat ca resveratrolul poate preveni declinul memoriei cauzat de inaintarea in varsta.

O viata mai lunga

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca un consum moderat de alcool poate duce la o viata mai lunga. Resveratrolul este responsabil in acest sens atunci cand este combinat cu o masa sanatoasa, bogata in fibre, nutrienti si vitamine. Astfel, vinul nu poate favoriza o lunga durata de viata, atat timp cat preparatele consumate sunt nesanatoase.

O stare mai buna

In plus, cercetatorii au descoperit faptul ca persoanele care au consumat un pahar de vin si se afla intr-un mediu mai putin placut se simt la fel de bine care cei care nu au consumat, insa se afla intr-un mediu mai atractiv.

Potentiale riscuri

Medicii trag un semnal de alarma intrucat chiar daca un pahar de vin consumat in fiecare zi este benefic pentru sanatate, consumul excesiv poate deveni un adevarat pericol. Este favorizat riscul a diferite forme de cancer, afectiuni cardiace, obezitate, afectiuni ale ficatului si nu numai. Totusi, pentru prevenirea cancerului, expertii recomanda evitarea in totalitate a consumului de alcool.

Daca esti in cautarea unui vin rosu de inalta calitate atunci te poti orienta catre unul produs de Crama Budureasca, accesand https://budureasca.ro/vin-rosu/. Dealu Mare, zona viticola care gazduieste Crama Budureasca, este foarte cunoscuta pentru calitatea vinului obtinut din strugurii cultivati aici. Terroir-ul conlucreaza cu talentul si experienta oenologului si a podgorenilor pentru obtinerea unor vinuri premium.

Un bun exemplu in acest sens este Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic. Acesta se remarca prin culoarea sa rosu rubiniu si aromele de fructe de padure completate cu note erbacee. Acesta este un vin corpolent, rotund, complex si bine echilibrat. Prin gustul sau aminteste de mure proaspat culese si note fine de piper verde. De asemenea, este versatil, astfel ca poate fi consumat alaturi de diferite preparate precum cele din carne de porc sau vita, indiferent de modul de gatire, dar si alaturi de branzeturi maturate. Pentru ca toate calitatile sale sa fie puse in valoare se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Shiraz din gama Budureasca Premium este un vin de inalta calitate care are toate sansele sa se numere printre preferatele tale. Cucereste prin culoarea sa rubiniu inchis si cu nasul complex dominat de arome de mure. Vinul este corpolent, avand taninuri bine conturate, iar gustul de fructe de padure este completat de accentele fine de piper.

Related Articles

Back to top button