Alimentația sănătoasă, uleiurile și hidratarea sunt câteva trucuri ce ajută fără prea mare efort și au rezultat incredibil în scurt timp, însă sunt și lucruri pe care trebuie să le eviți. Iată ce trebuie să faci:
1. Mănâcă sănatos. Începe prin a consuma multe legume și fructe proaspete bogate în vitamine și nutrienți. Acest lucru previne uscarea unghiilor și le ajută să crească mai repede și mai sănătoase. Alimentele ce au în compoziție calciu și proteine, cum ar fi lactatele, peștele sau ouăle, ajută la regenerarea și întărirea unghiilor.
2. Hidtratează. Acesta este secretul pielii sănătoase și a unghiilor frumoase. Cremele sau Măștile hidratante aplicate seara îmbunătățesc vizibil aspectul și sănatatea pielii mâinilor și a unghiilor. Lasă crema sau masca să acționeze pe timpul nopții iar dimineață îndepărtează și bucură-te de o piele catifelată și unghii puternice.
3. Nu tăia cuticulele. Cuticulele au rolul de a proteja unghia iar îndepărtarea lor poate favoriza apariția infecțiilor. Acestea se pot împinge cu un băț de portocal sau cu un instrument special. Mare atenție la ustensilele metalice folosite la manichiură: acestea necesită dezinfectare înainte și după fiecare folosire pentru a evita eventualele infecții provocate de bacterii.
SUPLIMENTELE NATURALE – un mic impuls pentru unghii sănătoase
4. Apelează la suplimentele alimentare. Când alimentația nu te susține cu doza necesară de vitamine și nutrienți te pot ajuta suplimentele alimetare naturiste ce conțin o combinație de substanțe active cu rol în protecția unghiilor din interior. Substanțele care contribuie la hrănirea și întreținerea unghiilor sunt:
- Biotina – face parte din complexul de vitamine B și întăreşte unghiile prevenind ruperea lor;
- Vitamina E – extrem de benefică atunci când se aplică direct pe unghii dar și administrată și sub formă de pastile sau capsulele uleioase;
- Aminoacizii cisteină și metionină – sunt constituenți esențiali ai keratinei, component de baza a structurii unghiilor.
-
5. Evită folosirea produselor ce conțin acetonă și formaldehidă. Acestea usucă unghiile și le pătează. Folosește produse de calitate ce se îndepărtează cu ușurință cu ajutorul produselor pe bază de acetat, evitând, astfel, să ataci unghia cu substanțe puternice.
ULEIUL DE MĂSLINE – ingredientul minune, nelipsit din casa ta
6. Folosește uleiuri pentru hrănire. Principalul ulei care nu ar trebui să lipsescă din rutina ta de îngrijire de zi cu zi este uleiul de măsline ce are multiple utilizări printre care se numără și cea pentru hrănirea unghiilor. Acesta se poate combina cu uleiul de argan sau de ricin pentru un efect mai rapid și mai eficient. Amestecul de uleiuri se aplică pe unghii printr-un masaj ușor al cuticulelor, în fiecare seară și dimineață. Masajul ajută la absorbția mai rapidă a uleiurilor și stimulează circulația sâgenlui în zona degetelor.
7. Protejează-ți unghiile pe cat de mult posibil. Poartă mănuși ori de câte ori cureți cu substanțe chimice, grădinărești, sau speli vase. Deși efectele nu sunt vizibile instantaneu, produsele de curățat afectează foarte mult atât pielea mâinilor cât și unghiile. În timp acestea usucă si deshidrateză iar folosirea mănușilor te poate salva de efectele substanțelor. Mănușile sunt esențiale și pe timp rece, iarna, când mâinile noastre sunt expuse direct temperaturilor scăzute și vântului.
Informatia zilei: Soare, mare, plaja si epilare definitiva: o vacanta de vis!8. Renunță la unghiile cu gel sau acril. Manichiura cu gel este foarte rezistentă, aceasta păstrându-și aspectul proaspăt și lucios până la 2 – 3 săptămâni. Primul pas în procesul realizării acestei manichiuri il reprezită pilirea primului strat al unghiei naturale. Din cauza subțierii unghiei apare senzația de arsură în momentul în care mâna este introdusă în lampa UV pentru polimerizarea gelului. Acest proces afectează toate straturile unghiei în profunzime și duce la subțierea acută a straturilor unghiei naturale. Chiar dacă este greu să renunți la acest obicei este totuși important să iți protejezi pielea mâinilor de radiațiile emise de lampă cu o crema cu factor de protecție UV.
Așadar unghiile necesită o atenție deosebită iar intreținerea lor nu presupune prea mult efort. Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să ai mai multă grijă de unghiile și mâinile tale pentru că ele sunt cartea noastră de vizită.