Story

Sfaturi utile din domeniul imobiliare

În urmă cu zece ani, căutarea de bunuri imobiliare ar fi început în biroul unui agent imobiliar local sau doar prin conducerea orașului. La biroul agentului, ați petrece o după-amiază răsfoind paginile listărilor de proprietăți active din ziarul local.

Astăzi, majoritatea căutărilor de proprietăți încep pe Internet. O căutare rapidă a cuvintelor cheie pe Google după locație vă va oferi probabil mii de rezultate. Dacă vedeți o proprietate de interes pe un site web imobiliar, puteți vizualiza de obicei fotografii online și poate chiar să faceți un tur virtual. Apoi puteți verifica alte site-uri web, cum ar fi evaluatorul județului local, pentru a vă face o idee despre valoarea proprietății, pentru a vedea cat a plătit proprietarul actual pentru proprietate, pentru a verifica impozitele imobiliare, pentru a obține date de recensământ, pentru informații despre școalile din apropiere si asa mai departe.

Deși resursele de pe Internet sunt convenabile și utile, utilizarea lor în mod corespunzător poate fi o provocare din cauza volumului de informații și a dificultății de verificare a acurateței acestora. La momentul scrierii, o căutare a „imobiliare cluj” a returnat 2.670.000 de site-uri web. Chiar și o căutare de proprietăți imobiliare specifice cartierului poate returna cu ușurință mii de site-uri web. Cu atât de multe resurse online, cum le folosește în mod eficient un investitor fără să se împiedice sau să termine cu informații incomplete sau proaste? Credeți sau nu, înțelegând modul în care activitatea imobiliară funcționează offline, este mai ușor să înțelegeți informațiile și strategiile imobiliare online.

 

În ciuda accesului pe scară largă disponibil la anunturi imobiliare, mulți cred că bazele de date continuă să ofere cea mai completă și exactă sursă de informații imobiliare. Majoritatea agentiilor distribuie acum conținut către alte site-uri web (operate în principal de agenții imobiliari sau site-uri de anunturi). Un excelent punct de plecare pentru conținutul original este site-ul national de anunturi imobiliare ivu.ro, care este, de asemenea, cel mai popular site web pentru căutarea anunturilor imobiliare si nu numai.

Pe ivu.ro există, de asemenea, atât proprietăți listate de agenți imobiliari, cât și proprietăți de vânzare-de-proprietar.

De asemenea, nu strică niciodată să cauți în stil vechi, conducând prin cartierele care te interesează. Nu există nici un înlocuitor pentru mersul fizic, nu practic, atunci când luați o decizie serioasă de investiții. În acest sens, proprietatea imobiliară este încă o afacere foarte locală și a sta în fața proprietății poate duce la o decizie mult diferită decât vizualizarea unei pagini web tipărite.

Indiferent ca ai gasit proprietatea online sau offline , cel mai sigur lucru este sa te intalnesti cu vanzatorul sis a afli cat mai multe informatii despre proprietate.

 

 

Related Articles

Back to top button