InfoStory

Sfaturi pentru intretinerea autovehiculului pe timpul iernii

Anotimpul rece este una dintre cele mai dificile perioade din an pentru masini si pentru soferi. Chiar daca ai deja contact cu primele probleme ale iernii – drumurile cu polei, parbrizele inghetate, etc. Nu este deloc tarziu sa iei anumite masuri preventive care pot economisi bani si care te vor ajuta sa conduci mai in siguranta indiferent care ar fi conditiile de drum. Iata care sunt cele mai importante recomandari pentru a rula corect pe timpul iernii si pentru a mentin masina in stare buna. Asa cum iti pui lanturi antiderapante pentru a te asigura ca eviti accidentele, este recomandat sa iei in calcul si alte componente importante ale masinii.

Poti efectua reviziile la timp

Toate fluidele masinii ar trebui sa fie verificate, inlocuite sau completate dupa caz, cu precadere aproape de anotimpul rece. De la spray de dezghetare parbriz si pana la orice alt lichid care asigura functionarea, toate sunt importante.

Uleiul de motor isi va pierde proprietatile in decursul mai multor ani, din cauza ca temperaturile sunt variate, indiferent care este numarul de kilometri parcursi. Pornirea la rece este acel moment in care piesele sunt predispuse la uzura si din motivul acsta, uleiul proaspat este ideal pentru a putea evita costurile de reparatie mari pe viitor.

Antigelul trebuie sa fie inlocuit complet la 2 sau 3 ani pentru ca punctul de congelare va creste pe masura ce trece timpul, aducand mai multe riscuri.

Lichidul de frana este de asemenea foarte important si trebuie verificat utilizand un tester. In cazul in care este contaminat, va fi inlocuit in totalitate. Pretul este de foarte multe ori unul modic si operatiunea trebuie sa fie efectuata la un interval specific de ani sau kilometri tinand cont de producatorul autoturismului.

Lichidul de parbriz de buna calitate, alaturi de un set cu stergatoare noi iti va asigura vizibilitatea ooptima si iti va imbunatati siguranta pe drum. Utilizarea lichidului de parbriz de calitate inferioara sau diluarea lui cu apa cauzeaza defectiuni ale instalatiei de spalare, pentru ca aceasta poate ingheta in furtun sau in vase.

Verificari ale sistemului de franare

Capacitatea masinilor de a se opri este ceva ce trebuie verificat constant. Masina care nu porneste atunci cand te grabesti este mai sigua decat cea care nu franeaza la timp. Efectuaza o verificare amanuntita a sistemelor de franare, de la discuri si placute pana la franele de stationare, integritatea conductelor si calitatea lichidului de frana. Desigur, in cazul in care masina are probleme la suspensie sau este echipata cu anvelope uzate, capacitatea sa de franare este redusa dar un set de discuri si placute noi fac diferenta inca de la inceput.

Mentine rezervorul macar la jumatate

Pompa de combustibil este cea care transmite combustibilul prin conducte catre motor. Aceasta componenta se va incalzi in mers, isna este racita de carburant. Daca circuli frecvent cu putin combustibil in rezervor, exista si riscul de supraincalzire a pompei si defectarea ei, lucru care va genera imposibilitatea de a porni. Aceasta situatie este destul de des intalnita iarna pentru ca contrastul dintre exterior si interior este mult prea mare.

Related Articles

Back to top button