Info

Sfaturi pentru alegerea electrocasnicelor în 2023

Aparatele electrocasnice nu au cum să lipsească dintr-o bucătărie modernă și alegerea lor se va face în funcție de principalele nevoi ale fiecăruia. Astfel, pentru a te asigura că faci cele mai bune alegeri îți oferim câteva sfaturi esențiale pentru a alege electrocasnicele în 2023.

Determinarea nevoilor

Dacă nu ai obiceiul să gătești prea des atunci nu are rost să cheltui o avere pe electrocasnice premium, o plită și un cuptor de calitate vor fi mai mult decât suficiente. Drept urmare, este important să determini de la bun început care sunt electrocasnicele pe care le vei folosi cel mai des pentru optimizarea timpului și energiei și pentru a evita să faci investiții inutile.

Ține cont de spațiul din bucătăria ta

Alegerea ta atunci când vine vorba de un aragaz sau de o plită nu va fi aceeași dacă locuiești într-o casă mai mare sau într-un apartament mic în care suprafața din bucătărie este mai restrânsă. În ultimul caz va trebui să îți îndrepți atenția spre electrocasnice încorporabile sau electrocasnice compacte.

Nu neglija designul

Chiar dacă funcționalitatea și latura economică a aparatelor electrocasnice primează, nu ar trebui să neglijezi designul. Mizează pe materiale și culori în tendințe pentru a conferi o notă personalizată bucătăriei tale și pentru a face din acestea veritabile obiecte de decor. Unele electrocasncie precum cele mai moderne și mai performante modele de cuptoare vor fi alese și în funcție de design.

În cazul în care deții o bucătărie deschisă, o idee interesantă ar fi aceea de a alege electrocasnice încorporabile care să se armonizeze cu restul decorului din bucătărie. Dacă decrul tău este cu o insuliță centrală atunci sfatul nostru este acela de a alege și o hotă adaptată tipului de configurație deținut.

Important este să ții cont și de spațiul pe care îl ai în bucătărie. Dacă ai optat pentur o bucătărie echipată la comandă atunci poți alege modele de electrocasnice care să dispună de plite încorporabile și cuptoare cu aragazuri și hota integrată și ea de exemplu. Alege aparate electrocasncie încorporabile pentu a oferi bucătăriei tale un stil în tendințe dar și pentru a le afișa drept veritabile piese de design contemporan.

Elemente cheie de verificat în funcție de fiecare aparat electrocasnic în parte

Frigider. Este important să alegi un model de frigider a cărui capacitate corespunde numărului de persoane care alcătuiesc familia. Optează pentru un frigider cu congelator integrat pentru a economisi energie și fii atent la eticheta de consum energetic al acestuia. Astfel, un aparat care să aparțină minim clasei energetice A este ideal, cu un nivel sonor minim.

Plita. Pasionații de gătit vor opta întotdeauna pentru o plită de gătit pe gaz însă, trebuie să știi că și plita pe inducție oferă un raport foarte bun calitate/preț. O plită pe inducție asigură gătirea rapidă a preparatelor, un lucru care te va ajuta să economisești și energie. Și plita vitroceramică este o alegere avantajoasă însă acest model consumă mai multă electricitate.

Hota. Indisociablă de plită sau de aragaz, hota se va alege în funcție de performanța de aspirare care depinde de suprafața bucătăriei. Hota poat fi ascunsă în mobila de bucătărie pentru a optimiza spațiul din bucătărie sau poate fi instalată în insula de bucătărie pentru un design plăcut.

Mașina despălat vase. Atunci când alegi mașina de spălat vase trebuie să ții cont de consumul de apă și de electricitate. Mașina de spălat vase trebuie să fie dotat ă cu un anumit număr de programe, în funcție de numărul membrilor familiei și să producă cât mai puțin zgomot cu putință pentru propriul tău confort.

Related Articles

Back to top button