Story

Cum ti se schimba obiceiurile alimentare in urma inserarii unor implanturi dentare?

Complicatiile aparute dupa pierderea unuia sau a mai multor dinti sunt nenumarate si se agraveaza pe masura ce pacientul amana momentul tratamentului. Cu cat in cavitatea bucala ramane mai mult timp un spatiu gol, cu atat problemele vor fi mai dificil de rezolvat.

Prin urmare, este esential ca, indiferent de varsta pe care o ai sau de felul in care ai pierdut un dinte, sa recurgi cat mai rapid la cel mai bun tratament care exista pe piata: cel cu implanturi dentare, disponibil si la clinica stomatologica Dental Premier.

Este vorba despre suruburi de mici dimensiuni, realizate din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Ele tin locul radacinii dintelui pierdut si permit montarea unei lucrari fixe definitive, care va arata si se va comporta in toate privintele la fel ca un dinte adevarat. Iata care sunt principalele beneficii obtinute in urma recurgerii la o astfel de procedura!

Cum ti se schimba obiceiurile alimentare?

Pacientii care raman prea mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala ajung sa sufere probleme de sanatate si la ceilalti dinti, precum si la osul maxilar si mandibular. De exemplu, dintii invecinati cu cel pierdut au tendinta de a se deplasa, ceea ce in timp genereaza mari probleme. La randul lor, maxilarul si mandibula nu mai sunt solicitate in mod corespunzator si oasele incep sa se taseze.

Muscatura nu se mai efectueaza corect, iar toti acesti factori duc la aparitia unor probleme digestive. Prin urmare, alimentele consumate trebuie alese cu mai multe grija si numeroase persoane sunt nevoite sa renunte la retetele preferate, daca nu apeleaza la implanturi dentare.

Lucrurile nu se imbunatatesc nici daca se alege vechea solutie reprezentata de o proteza mobila. Aceasta este inconfortabila, trebuie scoasa pe durata noptii si, in plus, nu rareori creeaza accidente neplacute la contactul cu anumite tipuri de mancare, de exemplu cele crocante. Simpla actiune de a musca un mar sau de a manca un porumb fiert nu mai poate fi executata decat cu emotii.

In schimb, inserarea unor implanturi dentare rezolva toate aceste probleme. Odata incheiat tratamentul, pacientii pot sa se bucure din nou de mancarurile preferate, chiar si daca acestea sunt fierbinti, reci, crocante sau lipicioase. Ei pot sa savureze din nou gustul fructelor si al alunelor, al unei inghetate, al unei ciocolate cu martipan ori al unor legume crude!

implanturi dentare

Alte beneficii oferite de inserarea unor implanturi dentare

Persoanele carora le lipsesc dintii pe durata mai multor ani ajung sa aiba un aspect imbatranit, deoarece fata isi pierde din armonie. De asemenea, modul de a vorbi le este afectat, deoarece la rostirea unor sunete participa si dintii. Iar daca dintele lipsa este in partea din fata, ajung sa evite sa mai zambeasca sau sa vorbeasca in public, de teama sa nu provoace o impresie dezagreabila.

Aceste neplaceri de natura estetica sunt rezolvate cu ajutorul unor implanturi dentare. Zambetul este din nou frumos si luminos, vorbirea clara, iar increderea in sine este recapatata.

In plus, la persoanele care au beneficiat de tratament s-a constatat reducerea considerabila a riscului de aparitie a cariilor dentare si a bolii parodontale. Datorita inserarii unor implanturi dentare la un cabinet stomatologic, vei putea din nou sa mananci orice doresti, iar viata ta se va schimba in bine in multe alte feluri!

 

Related Articles

Back to top button