Story

Cum se alege corect o lampa UV?

Lampile de unghii sunt un produs esential in orice salon profesional, necesare atat pentru constructie, cat si pentru fixarea gelului. Ele sunt clasificate fie ca LED sau UV, ceea ce depinde de tipul de bec si de lumina pe care o emit. In mod traditional, lampile UV au fost folosite pentru a vindeca lacul de unghii, dar odata cu aparitia lacului cu gel, lampile cu LED au devenit mai populare. Alege o lampa unghii potrivita pentru tine si vei descoperi cat de usor este sa faci manichiuri corecte.

Alegerea intre o lampa cu LED sau UV depinde de preferintele personale, totusi poate fi dificil sa te decizi intre cele doua. Iata cei sase factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare pentru a te ajuta sa decizi care este cel mai potrivit tip pentru tine.

Tipuri de oja

Alegerea unei lampi de unghii depinde de lacurile de gel pe care le utilizezi. O lampa cu LED va functiona numai pentru lacurile cu gel care sunt setate special sub lumina LED, in timp ce lampile UV functioneaza pentru toate tipurile de lac cu gel. Deci, daca ai o gama de marci diferite de lac de gel, o lampa UV le va usca pe toate, in timp ce o lampa cu LED va usca doar anumite marci de lac cu gel LED. Prin urmare, o lampa UV  ofera mai multa flexibilitate.

Sincronizare

Una dintre cele mai mari diferente dintre lampile UV si LED este timpul mediu de intarire a lacului cu gel. Timpul variaza de la o lampa la alta, dar de obicei, lampile LED sunt mai rapide in comparatie cu lampile UV. Lampile cu LED functioneaza intr-un spectru de lumina ingust, astfel incat iti permite sa usuci unghiile in aproximativ 30-60 de secunde, in timp ce lampile UV pot dura aproximativ 2-3 minute pentru a se intari.

Greutate si dimensiune

Lampile UV si LED sunt de obicei usoare si usor de transportat, cu toate acestea, lampile cu LED sunt de obicei mai usoare decat lampile UV. Lampile cu LED-uri sunt, de asemenea, mai mici ca dimensiuni, in comparatie cu lampile UV, care sunt putin mai grele si mai mari. Daca esti o cosmeticiana mobila pentru unghii si cauti ceva mai usor, o lampa LED poate fi o optiune mai buna pentru tine.

Consumul de energie

De obicei, cu cat puterea nominala este mai mare, cu atat eficienta de intarire este mai buna si timpul de uscare este mai rapid. Cu toate acestea, pe masura ce puterea lampii creste, creste si pretul. Orice sub 10 watti nu este recomandat pentru lampile UV sau LED, deoarece nu functioneaza la fel de bine. In general, o lampa cu LED pentru unghii utilizeaza mai putina energie, deci este mai ecologica si mai rentabila, in timp ce o lampa UV utilizeaza mai multa energie pentru a obtine aceleasi rezultate.

Durata de viata a becului

Durata de viata a becului lampilor LED si UV este semnificativ diferita. In timp ce lampile UV au o durata de viata de 1000 de ore si, de obicei, trebuie inlocuite la fiecare sase luni, lampile cu LED dureaza aproximativ 50.000 de ore, asa ca nu trebuie sa inlocuiti niciodata becul.

Related Articles

Back to top button