Cum sa iti alegi culoarea pentru mobila de bucatarie
V-ati intrebat vreodata ce culoare vi se potriveste intr-o bucatarie noua? In acest articol, vom aborda mai multe aspecte si semnificatii ale culorilor in mobilierul de bucatarie.
Culorile inchise pentru mobila
O culoare inchisa a mobilierului este o alegere excelenta pentru un aspect clasic in bucataria dumneavoastra. Mobilierul negru este una dintre cele mai pline de farmec culori pe care le puteti gasi. Daca va place lemnul si doriti un design elegant in bucataria dumneavoastra, acest tip de mobilier MDF infoliat merita cu siguranta luat in considerare. S-ar putea sa va atraga dulapurile intunecate sau chiar negre folosite cel mai des in casele scumpe si sa simtiti ca acestea formeaza un aer de rafinament. O bucatarie intunecata cu maro auriu este o combinatie de culori care te va atrage! Daca doriti sa primiti oaspetii intr-o atmosfera sofisticata, o bucatarie neagra cu accente intunecate va fi suficienta.
Mobilierul dvs. din lemn negru trebuie tratat la fel ca orice alt mobilier din lemn negru. Deoarece praful are un impact vizual asupra culorilor inchise la culoare, articolele dvs. trebuie ingrijite cu o atentie sporita. Cu toate acestea, lemnul inchis fata de mobilierul inchis care nu este din lemn ajuta la ascunderea mai bine a prafului. Stiind la ce sa va asteptati, puteti evita sa faceti greseli atunci cand alegeti mobilierul de bucatarie!
Mobilier rosu pentru bucatarie
Rosul este o culoare populara in bucatariile traditionale, unde este aproape imposibil de evitat. Culoarea este mult mai populara in bucatariile moderne decat in cele clasice, datorita atractiei sale intense. Pasiunea si moda sunt doua zone contrastante in bucatariile traditionale. Cu toate acestea, bucatariile moderne sunt mult mai interesate de aceasta culoare decat cele clasice.
In bucatariile moderne, rosul este folosit pentru a crea contraste mari. Ofera o impresie romantica in bucatarie, spre deosebire de culorile alb-negru care sunt folosite mai des. Mobilierul in nuante de rosu confera un aspect romantic bucatariei, in timp ce culori precum albul si negrul sunt mai des folosite in bucatariile moderne. Stergerea prafului pe o suprafata atat extrem de inchisa este, de asemenea, foarte dificila. Stergerea prafului este o sarcina destul de dificila in cazul unei culori mai inchise precum rosul, ceea ce face mai intretinerea.
Mobila verde pentru bucatarie
Verdele este una dintre cele mai relaxante culori, deoarece combina natura cu moda si se regaseste atat in mobilierul traditional, cat si in cel modern. Desi este culoarea principala in natura, produce o impresie de relaxare. O bucatarie verde pare mult mai mare si mai deschisa, datorita efectului acestei culori atat la nivel fizic (scade tensiunea arteriala, dilata capilarele), cat si la nivel psihologic.
O culoare care are o prezenta puternica este cunoscuta sub numele de „noul neutru”. Aceasta se schimba aproape constant, semnificand vegetalul. Expertii in design numesc fronturi mobila bucatarie cele mai importante parti a mobilierului. De asemenea, alegerea unei astfel de culori, nu este obositoare atunci cand o privesti. Mobilierul presupune o intretinere simpla. Nuantele de verde mai inchis vor necesita mai multa ingrijire, dar cu siguranta vor arata impecabil.