Story

Cum sa cresc masa musculara vara?

Esti gata sa-ti iei ramas bun de iarna si sa simti nisipul sub picioarele tale? Haide sa  facem muschi si pentru vara! Indiferent daca vrei sa fii pregatit pentru vara sau sa inveti cele mai bune tratamente  pentru acele luni mai calde, avem toate sfaturile pentru a-ti sculpta corpul vara.

  1. Nu lasa vara sa te pacaleasca

Cu totii am mai fost acolo. Ne-am rasfatat putin prea mult de sarbatori sau am luat cateva zile libere de la sala in timpul iernii si apoi hopa! E brusc mai! Vara se furiseaza rapid daca nu planificam. Deci, cel mai bun moment pentru a incepe antrenamentul muscular de vara este, da… astazi. Indiferent daca incerc sa iti atingi obiectivele inainte de vara sau sa concepi un antrenament de vara, nu exista moment mai bun decat prezentul. Daca iti atingi obiectivele un pic mai devreme, cu atat mai bine. Citeste ghiduri care te invata cum sa cresc masa musculara.

  1. Foloseste apa in avantajul tau

In lunile de vara, vei avea nevoie de mai multa apa pentru a preveni epuizarea termica, insolatia si chiar simptomele minore, cum ar fi greata sau durerea de cap, mai ales daca faci exercitii in aer liber.

Si in timp ce unii sportivi incearca sa limiteze apa pentru a evita acumularile, acest lucru este contraproductiv. Fibrele suplimentare pe care le consumi pentru a te mentine mai satul si pentru a avea o o nutritie cu continut scazut de calorii necesita apa pentru a preveni balonarea. Iar pulberile proteice pe care le folosesti pentru a creste masa musculara necesita, de asemenea, apa pentru a-si face treaba fara a te constipa. In plus, apa ajuta de fapt la eliminarea grasimilor  si ajuta la digestia. Este, de asemenea, un supresor natural al poftei de mancare.

  1. Incepe un antrenament de constructie

Unii vizitatori de sala cred ca ar trebui sa faca cardio doar daca vor sa slabeasca. Altii cred ca ar trebui sa ridice greutati doar daca vor sa-si dezvolte muschi. Adevarul este ca ambele sunt importante si, atunci cand sunt fuzionate, sunt cele mai eficiente. De asemenea poti lua si cea mai buna creatina.

Si un antrenament de constructie nu este doar pentru cei care vor muschi mai mari. Cresterea masei musculare va permite corpului sa arda mai multe calorii in repaus si va intensifica metabolismul. Cardio si rezistenta lucreaza impreuna pentru a crea o sinergie in corpul tau. Cu o rezistenta sporita, poti ridica mai mult pentru mai mult timp. Si cu putere sporita, poti merge mai repede si mai departe.

  1. Ramai cu antrenamentul pe intervale

Unii sportivi care urmaresc cresterea musculara se tem ca exercitiile cardio le vor diminua castigurile musculare. Este adevarat ca daca alergi pur si simplu pe o banda de alergare ore in sir in timpul fazei de taiere, muschii s-ar putea diminua. Dar cardio este esential pentru a elimina orice exces de grasime si calorii pe care le-ai obtinut in timpul fazei de crestere. Cheia este sa ramai cu antrenamentul pe intervale de mare intensitate (HIIT) pentru pierderea in greutate fara a pierde masa musculara.

Related Articles

Back to top button