Story

Criterii pentru alegerea sigurantelor automate

O repsonsabilitate pe care orice proprietar de locuinta sau spatiu trebuie sa si-o asume este cea ce vizeaza alegerea sigurantelor pentru circuitul electric. In acest sens este importat sa se aiba mereu in vedere puterea instalata pe circuitele din casa, dar si de sectiunea, respectiv de conductorii folositi.

In ceea ce priveste circuitele casnice, aceastea vin cu protectie la scurtcircuite si suprasarcini, aspect asigurat de sigurante. Acestea alcatuiesc tabloul electric si trebuie sa fie selectate in raport cu puterea instalata pe circuitele din imobil, printre altele.

Trebuie atentie pentr ca un numar prea mare de consumatori de energie poate duce la scurtcircuit. In acest caz, un set de sigurante automate de calitate va intrerupe alimentarea cu electricitate, protejand locuinta de pericole. Asadar, montarea lor trebuie sa fie efectuata de un electrician autorizat, cu experienta, care sa tina cont de nevoia de a monta siguranta separate pentru electrocasnice si dispozitive ca masina de spalat, aerul conditionat, cuptorul electric, etc. Practic este necesara o sursa de alimentare care sa nu alimenteze si alti consumatori in acelasi timp.

Alegerea sigurantelor electrice potrivite

Inainte de toate, e bine ca alegerea sa vizeze sigurante automate si nu fuzibile. Acestea au un principiu de functionare inteligent, implicand un comutator intern ce are rolul de a se declansa atunci cand e vorba de scurtcircuit sau supraincalzire. Avantajul lor este ca nu va fi necesara inlocuirea, fiind suficienta actionarea comutatorului din dotare pentru a reporni circuitul.

Vorbim despre un risc cu mult mai mic de pericol, sansele declansarii unui incendiu fiind minim pentru ca nu mai este vorba despre topirea elementului fuzibil. Mai multe aspecte recomanda sigurantele automate, iar alegerea celor calitative iti va asigura protectia de care ai nevoie la nivelul circuitului electric. Aceasta este de altfel obligatorie cand vine vorba despre sistemele electrice moderne.

Optand pentru sigurante de calitate precum cele produse de ELMARK, beneficiezi de protectie la suprasarcina si la scurtcircuit. Instalatia electrica este protejata de incendii, datorita functiei disjunctorului pe care il includ.

La o scurta cautare online pe site-uri de profil precum DiversMarket.ro vei identifica sigurnate automate de mai multe tipuri: intrerupatoare automate monopolare, bipolare, tripolare, dar si diferentiale, respectiv cu declansator de tensiune minima. Acestea constituie optiuni standard pentru sistemele electrice moderne de joasa tensiune. Sunt variante disponibile in magazinul online mentionat, fiind recunoscute pentru robustetea, dar si performantele la care se ridica. Este motivul pentru care se folosesc cu succes in instalatiile electrice cele mai solicitate astazi.

Cand vine vorba despre alegerea modelului potrivit, fiecare aplicatie va dicta tipul de siguranta necesara. Astfel, acestea pot fi destinate pentru protectia circuitelor de motor, de curent continuu, distributia finala de JT, medii si retele poluate, cladiri industriale si comerciale, dar si circuitele de plecare din tablourile de putere.

Important este ca alegerea facuta sa fie confirmata de electrician ca nivel de siguranta pentru a avea garantia durabilitatii si lipsa oricarui pericol pe termen lung.

Related Articles

Back to top button