Info

Cine are voie si cine nu are voie sa aiba acces intr-un dulap metalic pentru substante periculoase?

In farmacii, clinici medicale si spitale, precum si in laboratoarele de fizica si chimie ale unitatilor de invatamant sau ale institutelor de cercetare se lucreaza frecvent cu substante periculoase. Acestea inceteaza insa de a mai prezenta riscuri daca sunt depozitate in mod corespunzator si daca nu sunt folosite decat de catre specialisti.

In ceea ce priveste depozitarea, riscurile pot fi eliminate cu succes, datorita folosirii unui dulap metalic conceput special, inca din fabrica, pentru substante periculoase. Materialul din care este realizat, precum si proprietatile vopselurilor utilizate ofera o siguranta sporita.

dulap-metalic

Daca se respecta si regulile care spun ca accesul nu trebuie permis decat persoanelor autorizate, atunci poti fi sigur ca niciodata nu o sa aiba loc vreun accident nedorit. Astfel, in laboratoarele din scoli accesul le este permis doar profesorilor de specialitate, nu si celor de alte materii, personalului nedidactic sau, cu atat mai putin, elevilor. In unitatile de sanatate publica doar medicii si asistentele lor pot lucra cu astfel de substante, iar in institute accesul nu le este permis decat cercetatorilor.

Iata unele dintre cele mai eficiente modele de dulap metalic de la www.viamond.ro, care vor garanta siguranta necesara in oricare dintre mediile ce implica folosirea unor substante periculoase!

Dulap metalic XECO 2001 pentru substante periculoase

Produsul este fabricat in Italia si se livreaza in stare complet asamblata, deci poate fi folosit imediat ce este primit si instalat in locul dorit, fara a mai necesita alte pregatiri.

Este realizat din tabla de otel de cea mai buna calitate si are doua rafturi perforate, care fac posibila scurgerea unor eventuale pierderi din recipientele depozitate. In acest scop, in partea de jos exista un vas cu capacitatea de 12 litri, pentru colectare.

Ca elemente suplimentare de siguranta, dulapul este prevazut cu un cablu pentru conectare la pamant si cu doua placute de avertizare, pe care sunt inscriptionate urmatoarele mesaje: „Fumatul interzis“ si „Prezenta de substante inflamabile“. In plus, obiectul de mobilier a fost supus unui tratament de protectie prin fosfatare, iar vopseaua folosita are proprietati antiacide.

Dimensiunile sunt generoase, permitand depozitarea unei cantitati considerabile de substante. Latimea este de 1.000 de milimetri, adancimea de 550 de milimetri, iar inaltimea de 1.000 de milimetri.

Dulap metalic pentru substante chimice, prevazut cu seif

Produsul are culoarea gri deschis, obtinuta prin vopsire electrostatica. Este prevazut cu un raft reglabil si cu un seif integrat, care poate fi incuiat separat, pentru un plus de siguranta. Utilizatorii au la dispozitie inclusiv un locas pentru ventilator, cu diametrul de 100 de milimetri, si o tava de protectie galvanizata.

Cele doua usi, cu deschidere la mijloc, sunt prevazute cu perforatii de aerisire si cu incuietoare de siguranta tip buson, cu un sistem de inchidere in 3 puncte: sus, jos si la mijloc. La o greutate neta de 70 de kilograme, produsul are urmatoarele dimensiuni. latimea de 1.000 de milimetri, adancimea de 450 de milimetri si inaltimea de 1.900 de milimetri.

Folosirea unui dulap metalic de calitate doar de catre persoanele autorizate elimina orice risc. Substantele chimice si toxice inceteaza sa mai reprezinte un pericol, cand sunt asigurate cele mai bune conditii si toata lumea se comporta cu profesionalism.

Related Articles

Back to top button