ImbracaminteInfoLifestyleParSkinStory

Cinci feluri de a-ti intari vointa

Exista cateva trucuri prin care te poti incuraja singur si recapata vointa.

1. Glumeste pe seama obsesiilor tale

Acest lucru are o mare putere de a te face sa te simti mai bine si de a depasi eventualele obsesii si dependente pe care le ai. Cel mai bine este sa ai un prieten foarte bun cu care sa discuti de fiecare daca cand te simti coplesit.

Bineinteles ca fiecare va avea problemele lui si astfel tu vei lua in gluma problemele lui si invers. Daca aveti puterea sa nu va suparati unul pe celalalt, totul va deveni amuzant si conversatia va va ajuta sa vedeti ca acestea sunt niste impedimente mici, ce pot fi depasite foarte usor.

2. Gandeste-te la consecintele de viitor ale lipsei de vointa de acum

De multe ori atunci cand consumi alcool sau tigari, te gandesti doar la momentul prezent, care este distractiv. Daca in seara in care esti in club si nu te poti opri la un anumit numar de pahare te-ai gandi cum te vei simti urmatoarea zi, poate te-ai opri mai devreme din baut.

Nu te lasa dus de val in permanenta si imagineaza-ti starea de greata si durerile de cap ce vor urma inevitabil cand te vei trezi. Din cand in cand poate ca, chiar si asa, merita, dar nu face din asta un obicei.

3. Gaseste o persoana careia sa ii dai socoteala Pentru cei care nu se pot canaliza sa tina o situatie sub control, este bine sa isi gaseasca o persoana care sa ii verifice din cand in cand. Astfel, motivatia lor de a face lucrurile cum trebuie va creste.

De exemplu, mergi la medicul de familie in mod regulat. El te va intreba despre obiceiurile tale alimentare, ceea ce te va face si pe tine sa fii mai atent la acest aspect.

4. Gaseste-ti un sprijin

Este o diferenta intre a face parte dintr-un grup de suport si a fi activ in acesta. Cand ai o cadere, este bine sa ai pe cineva sa te impinga de la spate sa faci anumite lucruri, astfel incat sa ajungi din nou pe linia de plutire.

Dar si tu, la randul tau, trebuie sa arati ca vrei sa te schimbi si ca ai dorinta de a face lucruri noi. Ia fiecare noutate ca pe o provocare si incearca sa-i faci fata.

5. Poti prezice momentele de slabiciune

Urmareste activitatea si poftele tale zilnice si atunci vei sti ca dimineata nu te vei putea trezi fara multa cafea, ca la ora pranzului te vei simti extenuat fara o alta cafea sau fara ceva dulce sau ca dupa o zi de stat la serviciu, seara, la 7, ti se va face o foame de lup. Daca identifici punctele slabe, vei sti cum sa lupti cu ele si sa le previi, astfel incat sa nu abuzezi.

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button