InfoStory

Cele mai vizitate castele din judetul Mures

Tot mai multe persoane care aleg sa viziteze judetul Mures vin aici pentru a gasi istorie. De aceea, castelele si cetatile sunt unele dintre cele mai cautate obiective turistice ale zonei. Nu este deloc greu sa gasesti locul potrivit pentru tine aici, dar este ideal sa citesti ghidurile turistice oferite de specialisti in domeniu care sa te ajute sa obtii calatorii fabuloase si inspirationale.

Castelul Teleki din Gornesti

Autnci cand cauti castele Mures nu poti sa ratezi castelul Teleki. Acesta a fost construit in stil baroc pe locul unei vechi fortificatii. Castelul are planul sub forma literei U, avand o cupola centrala inalta deasupra stalii de receptie. Parcul castelului a avut o inspiratie franceza la inceput si ulterior a fost remodelat si transformat in stil englez. Dupa ce a trecut perioada comunist, a fost predat fostilor proprietari si a fost reintrodus in circuitul turistic iar acum poate sa fie vizitat de turisti.

Castelul Haller

Daca ajungi in Targu Mures si vrei ca acesta sa fie punctul de plecare pentru a descoperi castelele din zona, mai mergi inca 22 km si vei ajunge la prima destinatie. Castelul Haller se afla in Ogra si este primul castel care a fost renovat si transformat in pensiune din Transivlania. Acest castei reflecta foarte bine eleganta vremurilor trecute. A fost construit in secolul XVIII si stilul sau este baroc. Ulterior, in anul 90 a fost cladire pentru mai multe institutii iar din 2012 functioneaza ca hotel, crama si restuarant. Tot aici poti gasi si un SPA construit recent, unde apa sarata termala este obtinuta chiar din curte.

Cetatea de la Sighisoara

Cetatea medievala Sighisoara este cu siguranta una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate din tara. Poti incepe turul aici cu Piata Cetatii, locul care in trecut gazduia procesele si unde se facea comert. In prezent, este punctul central in care se strang turistii pentru a admira spectacolele, pentru a lua Tuk Tukul si pentru as eracori cu limonada.

Turnul cu ceas este de asemenea un obiectiv foarte cunoscut. Va trebui sa o iei pe culoarul ingust si sa te indrepti catre Turnul cu Ceas care este cel mai emlematic obiectiv turistic din Sighisoara. Acesta are inaltimea de 65 m pe partea interioara a turnului care dateaza din seclul XIV si nivelurile superioare au fost ulterior adaugate.

Acoperisul a fost distrug in 1676 atunci cand orasul a trecut printr-un incediu si a fost facut din nou de mesterii austrieci, in anul urmator. Forma acestuia este cea mai veche marturie care se pastreaza despre patrunderea stilului baroc austriac in Transilvania.

Ulterior, au fost adaugate tiglele smaltuite pe care le vedem si astazi, iar in 1900 a fost reconstruita anexa. Ceasul dateaza din 1648 atunci cand au fost adaugate sferturile de ora si figurinele care reprezinta zilele saptamanii. Toate acestea au fost refacute dupa incendiul din 1676 si functioneaza inca astazi.

Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele turistice din judetul Mures. In realitate, vei gasi aici numeroase alte obiective numai bune de vizitat si descoperit.

Related Articles

Back to top button