Story

Cat timp se tine in priza lampa de sare

De-a lungul ultimilor ani, lampile  de sare de Himalayaau devenit foarte populare. Din ce in ce mai multi oameni le folosesc pentru a-si decora casele sau birourile, dar nu doar ca decor, ci si ceea ce pot oferi sanatatii.

Lampa de sare de Himalaya este cunoscuta si sub numele delampa de roca de sare. Acest produs este realizat manual folosind blocuri pure de sare roz de Himalaya din minele subterane din Pakistan. In general, sunt cristale de sare roz care sunt ulterior taiate pentru a-i da o forma anume si sunt gaurite in partea de jos pentru a plasa un bec in interior.

Multi oameni cred cu adevarat ca aceste lampi ofera beneficii pentru sanatate prin plasarea lor in interior.

Care sunt beneficiile unei lampi cu sare de Himalaya?

Este adevarat ca unele dintre beneficiile discutate de oameni nu sunt sustinute de stiinta si pot fi considerate mituri. Cu toate acestea, anumite aspecte care pot influenta pozitiv sanatatea si mintea unei persoane acasa sau la birou.

Daca vorbim despre cele mai evidente beneficii, putem evidentia stilul atractiv pe care il ofera aceste lampi datorita culorii lor calde si discrete. De asemenea, creeaza un mediu relaxant pentru confortul membrilor familiei.Pe Terapiesare se pot gasi cele mai interesante astfel de lampi.

Purificarea aerului

Acesta  este cel mai cunoscut beneficiu al unei lampi de sare de Himalayasi este unul dintre motivele pentru care oamenii decid sa o cumpere. In timpul procesului, ele ajuta la indepartarea prafului, fumului de tigara si a poluantilor din aer.

Purificarea se realizeaza datorita higroscopiei. Adica atrage si absoarbe moleculele de apa imprastiate prin aer, la fel ca orice particula nedorita continuta in ele. Apoi, cand becul se incalzeste, acele molecule de apa se evapora in aer, in timp ce sarea este responsabila pentru retinerea particulelor de praf, fum si multe altele.

Emisia de ioni negativi

Ionii pozitivi influenteaza negativ cilii traheei noastre, facandu-i mai lenti. In acest fel, apararea lor va scadea si nu vor putea tine la distanta particulele contaminante care se apropie de plamani. Acesti ioni sunt abundenti in fiecare casa si sunt in general prezenti, mai ales, in dispozitivele electronice.

In aceste cazuri, ionii negativi produsi de alampa roz de sare de Himalaya capata o importanta mai mare. Aceasta se intampla atunci cand becul lampii se incalzeste si efectueaza procesul higroscopic mentionat mai sus.

In timpul higroscopiei, sarea roz absoarbe apa, particulele din aer si chiar ionii pozitivi. Atunci cand vaporii de apa sunt eliberati, ei elimina si ionii negativi care lupta impotriva efectului celor pozitivi, beneficiind de sanatatea noastra.

Imbunatatirea somnului

Ionii pozitivi, in multe ocazii, reduc aportul de oxigen si sange care ajunge la creierul nostru, provocand situatii neregulate la culcare.

Dupa cum am spus mai devreme, lampile de sare de Himalaya sunt generatori naturali de ioni negativi care contracareaza aceasta problema. Trebuie remarcat faptul ca alampa cu cristal de sare nu genereaza prea multi ioni. Cu toate acestea, ajuta la mentinerea aerului curat si la combaterea ionilor pozitivi, astfel incat sa puteti dormi mai linistit.

Related Articles

Back to top button