Skin

Cat de eficiente sunt cremele autobronzante

Sunt numeroase persoane care fac tot posibilul sa aiba pielea bronzata si nu toate pot sta la soare. Multi nu pot sta mult la soare astfel incat sa se bronzeze asa cum si-ar dori pentru ca nu suporta caldura in exces, in timp ce alte persoane nu pot sta la soare pentru simplul motiv ca nu au timp. In plus, soarele nu este mereu prezent si sunt unele veri in care vei gasi cu greu cateva zile in care sa te bucuri de soare la capacitate maxima. Cu un autobronzant bun vei avea o piele superba si bronzata tot anul.

Cum folosesti corect autobronzantul astfel incat sa fie eficient?

Indiferent daca folosesti un spray autobronzant sau o crema cu acelasi scop, este bine sa citesti cum se folosesc corect pentru a evita petele inestetice pe care cu siguranta nu ti le doresti. Daca urmezi pasii de mai jos cu siguranta vei reusi sa te bronzezi eficient. In primul rand este foarte important sa iti alegi cu mare atentie autobronzantul. Daca vrei sa obtii un ten aramiu, nu cumpara un produs mult mai inchis in comparatie cu pielea ta. Daca vrei sa te bronzezi doar un pic, poti cumpara un autobronzant cu protectie solara.

Nu uita sa acoperi toate zonele cu autobronzant pentru ca altfel te vei bronza cu dungi sau cu pete. Pentru a mentine cat mai bine bronzul pe care il obtii este recomandat ca pielea ta sa fie mereu hidratata. Utilizeaza produse de curatare care sa aiba o actiune blanda si evita scruburile foarte abrazive.

Cat de sanatos este sa folosesti un autobronzant?

Sunt mai multe studii care dovedesc ca utilizarea autobronzantului poate sa fie mult mai sanatoasa comparativ cu expunerea prelungita la soare sau la solar, care poate determina cancer de piele. Cu toate acestea, sunt mai multe produse care au DHA si care, desi da culoare pielii, poate sa fie nociva pentru ea. In plus, razele solare isi pot intensifica efectul din cauza acestei substante. Autobronzantele sunt acceptate de autoritatile din cele mai multe tari, iar daca eviti aceste substante vei reusi cu siguranta sa te bronzezi fara riscuri.

Alege de fiecare data un autobronzant care sa te ajute si care sa aiba compozitie cat mai naturala. Alegerea unui autobronzant depinde in totalitate de preferintele fiecarei persoane  si vei alege mereu produsele cu care te simti cel mai bine. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca o lotiune autobronzanta si o crema autobronzanta sunt produse speciale pentru cei cu pielea uscata, in timp ce in cazul persoanelor cu piele cu tendinte de ingrasare se recomanda pudra autobronzanta sau sprayul.

Daca ai timpul si rabdarea necesara poti face acasa propriul autobronzant. De obicei vei folosi morcovi si uleiuri speciale respectand retele pe care le gasesti pe internet sau in revistele de specialitate. Cu toate acestea trebuie sa iti atragem atentia ca autobronzantul facut acasa, chiar daca are doar substante cunoscute si naturale in interior, pe care le pui chiar tu, nu te va ajuta sa te bronzezi controlat.

Cu astfel de autobronzante va trebui sa ai grija cat stai la soare pentru ca nu iti ofera protectie contra razelor solare si uneori te poti brona mai mult decat vrei. Si in aceasta situatie va trebui sa aplici cat mai uniform autobronzantul pentru a evita petele. Cu autobronzantele din comert lucrurile sunt mai simple si acestea vin cu un alt avantaj in afara de bronzarea controlata – miros mult mai bine decat cele facute in casa care pot pastra mirosul specific de ulei sau de ingredinete pe care le utilizezi pentru a le obtine.

Related Articles

Back to top button