Story

Cat costa sa-ti pui un aparat dentar?

Indiferent daca vrei un aparat dentar transparent fie ca vrei un aparat dentar normal, este foarte important sa tii cont de pret astfel incat sa te incadrezi in bugetul alocat si sa te asiguri ca aceste costuri nu depasesc bugetul tau.

Cum se calculeaza pretul unui aparat dentar?

Pretul depinde de tipul de aparat dentar pe care il cumperi. Poti gasi o oferta aparat dentar foarte buna, unde costurile sa nu fie foarte mari, dar poti opta si pentru variante ceva mai scumpe. De asemenea, costurile pentru aparatul dentar includ si toate celelalte proceduri implicate in montarea aparatului cum ar fi extractiile dentare sau reparatii ale dintilor adiacenti.

Tipuri de aparate dentare pe care le poti cumpara

Aparatele dentare metalice sau traditionale sunt cel mai comun tip de aparat dentar la nivel mondial si exista de peste 100 de ani. In trecut, aparatele dentare erau foarte voluminoase si vizibile. Din fericire, aparatul dentar nu seamana cu nimic cu ceea ce erau acum 100 de ani. Progresele in inovatie si tehnologie au facut bretele:

  • Mai mici
  • Mai repede
  • Mai confortabil
  • Mai efectiv

Aparatele dentare metalice sunt cele mai populare printre copii si adolescenti. Acestea functioneaza prin aplicarea direct pe dinti si conectarea lor cu fir. Sarma este legata de elementele de fixare folosind legaturi elastice, care vin intr-o gama de culori din care sa alegi. Pentru a muta dintii, medicul ortodont face ajustari la la fiecare 4-8 saptamani.

Spre deosebire de gutierele transparente precum Invisalign, care sunt detasabile, unii parinti si pacienti iubesc aparatele dentare metalice, deoarece nu trebuie sa-i reaminteasca copilului sa le poarte. Cu toate acestea, aparatele metalice necesita ingrijire si atentie, iar o buna igiena orala este o necesitate pe tot parcursul tratamentului.

Aparate dentare ceramice

Aparatele dentare ceramice sunt aparate dentate din material transparent, de culoarea dintelui. Ele functioneaza la fel ca cele metalice, dar sunt mai discrete si mai putin vizibile. Aparatele ceramice sunt cele mai populare in randul pacientilor care nu cred ca aparatele Invisalign sau linguale sunt potrivite pentru ei, dar care doresc totusi sa-si indrepte dintii intr-un mod discret si accesibil. Acesti pacienti tind sa fie adolescenti si adulti orientati spre estetica.

In comparatie cu aparatele dentare metalice, aparatele dentare ceramice sunt mai putin vizibile si reprezinta o alternativa accesibila la bretele metalice. Trebuie sa stiti, totusi, ca aceste aparate sunt, de asemenea, putin mai mari decat aparatele dentare metalice si se pot pata in functie de dieta si de obiceiurile de periaj. Nu sunt pentru toata lumea, dar credem ca raman un instrument valoros in gama de instrumente ortodontice.

Aparatul cu autoligatura

Aparatele cu auto-ligatura functioneaza in mod similar cu aparateel din metal si ceramica si sunt disponibile din metal sau material transparent/ceramic. Si ele se bazeaza pe aparat dentar si un fir pentru a misca dintii. Diferenta dintre aparatele cu autoligatura in comparatie cu aparatele din metal sau ceramica este ca aparateel cu autoligatura folosesc elemente de fixare sau cleme pentru a tine firul pe loc, mai degraba decat legaturi elastice de cauciuc.

Related Articles

Back to top button